Alvin & Elisia

Alvin & Elisia

tisdag 30 oktober 2012

Nerdragningar - Förödelse - Lycka


Ja, jag har haft det på känn ,och igår blev sex av mina arbetskamrater uppsagda, mycket tråkigt och verkligen personliga nederlag och tragedier för många av dem. Jag hoppas verkligen att den nedåtgående konjunkturen vänder och att det blir mer att göra så vi inte behöver säga upp fler personer.

Förödelsen i New York
Sandy

Vatten forsar in över Ground Zero. Foto: Scanpix

Superstormen Sandy slog till med full kraft mot nordvästra USA för några timmar sedan och den blev precis så allvarlig som myndigheterna hade varnat för. 5,7 miljoner hushåll ska ha blivit utan el. Det värsta verkar nu vara över och vattnet sjunker långsamt tillbaka.
Mer än tio människor rapporteras ha omkommit till följd av stormen, i USA men också i Kanada. Det här är det mest omfattande oväder som har drabbat den här delen av USA på mycket länge. 
Ett sjukhus blev av med både den vanliga strömmen och reservkraften och patienterna fick förflyttas. Allra värst har dock områden längre ut mot havet drabbats där det varit kraftiga översvämningar.
Lynda Johnson tog sig från Bronx till ett härbärge på mellersta Manhattan, hennes familj bor i södra USA så det var inget alternativ. – Här är det rent och säkert, säger hon.Hennes värd stängde av elen och hissen och låste ytterdörren så det fanns ingen möjlighet att stanna kvar. 
Sandy drabbade ett område med runt 50 miljoner invånare, från Washington till den kanadensiska gränsen och långt in i landet där man räknar med stora snömängder.
Nu verkar det i varje fall som det värsta är över i varje fall i New York och vattnet börjar dra sig tillbaka och vindarna väntas avta - men under många timmar kommer det fortfarande vara farligt och efter det kommer det att ta mycket lång tid att rensa upp i förödelsen.

Fy så fruktansvärt, naturkatastrofer drabbar ju en så omfattande mängd människor så det är svårt att förstå.
Hemska tanke, bekanta till oss befinner sig i Florida för tillfället med sin familj men bara för några dag sedan var de i New York, lyckliga ni som inte är kvar där.

BTW något kul ....Bästa "instruktör" Marie, blir "mamma" i det närmsta...det drömmde i alla fall jag !!

P & K
S

Inga kommentarer: