Alvin & Elisia

Alvin & Elisia

torsdag 19 april 2012

Reportage från "Sanktan" - Expressen

Sanktan har varit och gjort ett reportage om
Max lag VIF P-98



Varierad träning - Vellinges segerknep

Med ett varierat träningsupplägg hoppas Vellinge IF:s P98-lag placera sig topp tre i P14 Sanktan Skåne Södra.
Under försäsongen har vi jobbat med tre olika sorters träning i veckorna, bland annat fotbollsfys varierad med olika taktiska spelmoment, säger Vellinge IF:s tränare Cedrik Wreme till Sanktan.se.
Under vårsäsongen förra året skördade Vellinge IF:s P98-lag stora framgångar i P13 Sanktan Sydvästra A. Endast en gång fick man se sig besegrade, vilket till slut ledde till en andraplats bakom Landskrona BoIS.
Det var första året som vi spelade 11-manna och under våren gick det rätt så bra, säger Vellinge IF:s tränare Cedrik Wreme.
Men rent resultatmässigt gick det desto tyngre under höstsäsongen då andraplatsen förbyttes till en sjundeplats. Men det fanns en anledning.
Under våren spelade vi ganska mycket långa bollar på en stor och stark anfallare, men under sommaren kom vi fram till att vi inte ville spela så.
Sagt och gjort, Vellinge gick ifrån att mestadels spela långt till att bli ett mer spelande lag.
Det innebar att vi under hösten dominerade matcherna till stora delar. I vissa matcher dominerade vi i 50 minuter, men i slutet blev vi straffade för att vi inte lyckades hålla hela vägen ut.

Imponerat i DM

Inför årets vårsäsong är målet inställt på att hamna topp tre i P14 Sanktan Södra.
Målsättningen är att ta oss in i Skåneserien till hösten, vilket vi gör om vi hamnar topp tre.
För att lyckas uppnå målet har man haft ett varierat träningsupplägg under försäsongen.
På måndagarna har det varit fotbollsfys, på onsdagarna individuell teknikträning och på torsdagar spelmoment och taktiska moment.
Och man har redan fått indikationer på att man är på helt rätt väg. I DM har man imponerat stort, gruppen vann man på nio poäng och sammanlagt 25-2 i målskillnad.
I DM har det gått bra och vi har även varit uppe i Göteborg och spelat Future Cup, där slutade vi sexa efter att ha åkt ut i kvartsfinalen.

"Bra genomkörare"

I Future Cup var det ett tätt matchande med sex matcher på tre dagar. Men det ser inte Cedrik som negativt utan enbart positivt.
Det var rätt tufft, men det var precis vad vi behövde. En bra genomkörare för att komma så väl förberedda till seriestarten, avslutar Cedrik


P & K
S

Inga kommentarer: