Alvin & Elisia

Alvin & Elisia

söndag 11 september 2011

2011-09-11 WCT

Ja, de var ju för 10 år sedan det fruktansvärda hände, terrorister flög in i "Twintowers" World Trade Center.Det som inte fick hända inträffade. Så fruktansvärt och så många oskyldiga människor som fick sätta livet till.

World Trade Center (WCT) i New York City var ett byggnadskomplex på södra Manhattan, tre av byggnaderna förstördes vid terror attackrna 2001 och de resterande byggnaderna revs undr tiden efter attackerna på grund av omfattande skador.
Norra tornet träffades klockan ca 8:45 på morgonen och södra tornet träffades klockan 9:04.
Det södra tornet kollapsade först, cirka 54 minuter efter träffen, och det norra kollapsade 1 timme och 43 minuter efter träffen. Orsaken att det tog kortare tid för södra tornet att rasa berodde bland annat på planets träffbild, och att planet träffade tornet längre ner på byggnaden, än vad var fallet med det norra tornet. Byggnaderna föll ihop snabbt rakt ner och täcktes i ett gigantiskt dammmoln (fallen för skyskraporna var på 11 sekunder för södra tornet respektive 19 sekunder för norra tornet, vilket på den höjden motsvarar ungefärligt fritt fall.



P & K
S


Inga kommentarer: