Alvin & Elisia

Alvin & Elisia

onsdag 13 mars 2013

Dags igen då..........

....för uppdatering och det blir en låååång en !!

Patrik är hemkommen igen (kom hem sent i torsdags kväll) efter lite "semester" med jobb i Italiten, besök på mässa och sedan skidåkning i Marilleva, några dagar, vilka hade varit helt fantastiska underbar skidåkning, mestadels hade de åkt i Madonna Di Campiglio. 
Vi andra laddar för skidåkning i Branäs -  kanske inte samma metropol för skidåkning men det blir säkert jätte bra för oss.

Annelie 40-år !!

I lördags fyllde finaste Annelie 40 år -  och vi, Tina, Helene och jag ville så klart överraska på hennes stora dag. Jag och Helene hämtade upp henne hemma vi 14- tiden för att sedan hämta upp Tina i Trelleborg och vidare till Ystad och Ystad Saltsjöbad.


Framme - Annelie poserar !!
  
Så här fint var det i vårt rum


Fin utsikt....längtar efter sommaren nu !

Hej Hej !!!
 Vi installerade oss på våra rum och svidade snabbt om till badkläder och satte på oss våra fina badrockar och badtofflor sedan blev det ett glas rött för att starta firandet.


Samling i födelsedagsrummet och litta vin på det !

Mmmmm Mannerström, riktigt gott !!
Efter det blev det bad, både inne och ute. Inne var hur skönt som helst med UTE - Brrrrr fy så kallt, Tina och Annelie tog ett snabbdopp medans H och jag höll på att krackelera av frost på huden !!


Brrrrr vad kallt !!!




In i värmen igen och lite "chill" i sköna stolar. A, H och T gick iväg för att få lite massage medans jag låg kvar i "himmels sängen" och vilade mig snygg ! Efter det var det dags att fixa sig inför kvällen och "Mello" - Mello och Annelie är som handen i handsken ett måste för henne att se på. Vi satt på rummet och tittade på gamla foton som vi hade med oss och herre gud vad det hänt mycket både utseendemässigt och klädmässigt genom åren, riktigt kul att se. Vi tittade på mellon sedan var det dags för mat.



Redo för middag !!


Skål Skål !!

Mycket gott vin !




Titt Titt !!


"Fyrverkeri " för födelsedagsgrisen


Vi startade med lite bubbel innan maten och satt och avnjöt detta i varandras sällskap.
Vi åt och drack gott underkvällen, och sedan var det dags för Musicquiz - vi var sååå säkra på att vinna,  51 av 60 poäng och vi var hemma - Not....vinnarna hade 56 och vi var slagna. Ja Ja vi hänger inte läpp för det !! Efter maten gick vi ner på "discot" 


 Ha Ha Ha...ja eller vad man skall kalla det, det stängde strax efter att vi kom dit men vi hann med att "svänga di lurvia" några låtar. Efter det gick vi tillbaka till rummen, vi pratade och skrattade så vi nästan tjöt. Tack för en härlig och fantastiskt kul kväll !

Nu börjar vi bli trötta tror jag...
 
...och fnittriga.


Annelie desperat...skall sluta röka !!!

min tandborste har gjort sitt.....

En för hoppningsvis nöjd och glad födelsedagsgris

Love Ya Girls !!!




Lördag morgon och jag steg upp extra tidigt för att köra hem och sedan iväg till Ljusdal med min kära syster. Vi var kallade till bouppteckning efter vår avlidan moster Lilian (-96) Gunnar hennes man levde vidare och gifte sig med en annan kvinna Ulla efter att Lilian gott bort. Gunnar avled 2010 och 2013 avled nu Ulla och processen var igång. Jag min syster och bror samt en kusin till oss ärver Lilian och Gunnar samt Ullas bror äver då hennes del...det är en sådan röra så det är inte sant !!
Nåväl, Tåget gick från Malmö C kl 12.10 med byte i Stockholm och Gävle, allt flöt på väldigt bra underhela resan. Väl framme i Ljusdal kl 20:50 chekade vi in på Ljusdals Stadshotell som låg alldeles precis över gatan från järnvägsstationen, perfekt ! Vi fick en god kväll tillsammans, och  med lite gott rött och chips innan vi lagde oss för att sova och sov sååå gott.

Ljusdags Stadshotell
Ljusdals Kyrka som vi besökte

Vackert - Snö/Istäckt Ljusnan i bakgrunden

Kl 11.00 skulle vi träffas på Rosins Begravningsbyrå och träffa Ulla som har hand om bouppteckningsförättningen. Därefter fick vi låna Ulla´s bil för att åka till Järvsö där fastigheten som vi ärver finns. Det blev en trevlig tur och när vi var framme möttes vi av Anita som kom och öppnade för oss.
Huset låg jätte fint och var ett typiskt Hälsinge bygge, rött och vitt trähus. Väl inne i huset möttes vi av miljoner prylar....Tomtesamling, 1300 st tomtas, Porslinsfåglar säkert ett par hundra, dockor, leksaksbilar ja, you name it !! Ulla berättade lite om både Gunanr och Ulla och vi fick snabbt känslan av att det mesta som fanns i huset var Ullas saker, så det kändes inte rätt att börja "rota
"  i lådor och så där.


Snacka om samling 1300 st Tomtar.

Massor av docker...

Fastigheten i Järvsö/Nordsjö


Här på Lill-Babs Café skulle vi äta världens
goaste räkmacka...trodde vi !!!!

Så himla typiskt !!
   


Efter att vi besökt huset åkte vi en sväng till "Lillbabs" cafe vilket oturligt nog hade stängt just i dag för renovering av köket, så vi tog en runda till Järvsöbacken i stället,  för att avnjuta lite god Gulschsoppa, sedan körde vi tillbaka och lämnade bilen igen.

Järsvöbacken


Ser nice ut !!


  

Vi gick en runda i Ljusdal innan det var dags för hemfärd och tog oss en liten fika på Cafe Finess.
Dags för hemresa - Kl 16:25, Buss till Hudiksvall och därifrån sedan tåget till Gävle - Byte i Gävle till Stockholm, byte där till  natt tåget som tog oss till Malmö C, hemma i Malmö kl 05:37 där Peter kom och hämtade oss.


Se här... Ericssons bokhandel !

Fika med nötflarn på Café Finess


Dags för hemfärd - Mot Skåne !!


Texten på skylten är svår att tyda på fotot
"Nästa Ämbarbovägen" står det,
på den gatan bodde vår kära mormor.


Tack Finste Bästa Syster, för en himla mysig kul och fnittrig resa !
Love Ya !!!

P & K
S

Inga kommentarer: