Alvin & Elisia

Alvin & Elisia

onsdag 9 juli 2014

Konfirmation - VM-Motocross Uddevalla

I helgen var vi på konfirmation i Staffanstorp - Det var fina Ellinor som skulle bli konfirmerad. Elli är ju vår tidigare granne som Max har vuxit upp med, de två var sååå tighta när de var små. Konfirmationen var i "lilla" hököpinge kyrka och mottagningen efter i Staffanstorp hos Elsie och Åke, Ellis farmor och farfar.
 
 
 
Efter konfirmationen var det dags att dra vidare mot Uddevalla för att inkvartera oss för natten på vandrarhem inför lördagens VM i Motocross.
 
( kan verkligen rekommendera detta boende, så himla fräscht och fint)
 
Vi steg upp tidigt och åt vår medhavda frukost, gjorde sedan oss i ordning och körde till uppsamlingsplatsen för besökande till tävlingarna. Väl på plats där blev vi vidareslussade till bussar som stod och väntade på oss för att ta oss till Glimminge motorstadium.
 
Biljetter införskaffades och nu var det snart dags. Max stora idol "förebild" #84 Jeffrey Herlings, Holland skulle vara med och i denna klassen (MX2),  också Sveriges #30 Eddie Hjortmarker.
Fler stora förare var på plats för att köra i andra klassen (MXGP) var  #222 Antonio Cairoli, Italien, #22 Kevin Strijbos, Belgien, mf  (Lindberg körde med hans pappa när han var aktiv) 
 
Svenska förare som vår egen #664 Filip Bengtsson, och #251 Filip Thuresson, #147 Jesper Jönsson, #41 Niklas Gustavsson, #311 Rasmus Sjöberg, #722 Tom Johnsson.  I veteranklassen körde #50 Fredde Werner.
 
Vädret var i det närmsta perfekt, några få droppa men annars sken solen heladagen. Det blev en lång dag med mycket spänning i de olika heaten, och en mäktig flyguppvisning av JAS, och underbara dofter från alla motorer.
 
I MX2 Jeffrey Herlings "84 vann överlägset båda sina heat men mer än 40 s till tvån och i MXGP klassen vann Antonio Cairoli £222 båda heaten dock inte lika överlägset som Herlings !
 
Lite bilder från dagen
 
 
Här...högt uppe på berget satt/stod man och kikade...svindel JAA, men en fantastisk överblick !



Här är han Jeffrey Herlings #84



Max träffade Adam och hans kompis där, så de hängde mest
hela dagen.



 
 

 



Herlings igen !!

Filip Bengtsson # 664

Filip Bengtsson #664
 
Antonio Cairoli #222
 
 
 
Fredde Werner #50


"Läktaren"



 
P &K
S

Inga kommentarer: